Blog

Obměna šatníku – co se starým oblečením?

Pustili jste se do jarního úklidu a vrhli jste se na šatník? Buďte nekompromisní a vytvořte si v bytě nebo v domě nový prostor. Pořizujte si jen ty kousky oblečení, které se vám líbí a které máte kam nosit.  Přemýšlejte i nad kombinacemi jednotlivých kousků. Víte, co udělat se starým oblečením?

Kdy si koupit něco nového

Zkuste se řídit podle jednoduchého pravidla. Když si chcete koupit něco nového do svého šatníku, jeden kousek musí pryč. Tím zamezíte přetékajícím skříním s nikdy nenošeným oblečením. Kupujte si nové oblečení, pokud se vám změnila váha a výrazně jste zhubli nebo naopak přibrali. Nový šatník může být taky skvělý lék na rozchod nebo třeba při změně zaměstnání. Pomůže vám vyrovnat se se změnami a je důležité vždy se cítit dobře v tom, co nosíme.

Darovat nebo prodat

Pokud nevíte, co dělat se starým oblečením, můžete jej prodat nebo darovat. V případě, že se rozhodnete darovat, tak se nejdříve dívejte kolem sebe. Znáte někoho, komu by se vaše oblečení hodilo a víte, že si takové značkové kousky třeba nekoupí? Pokud máte doma víc kousků oblečení, můžete uspořádat charitativní bazar. Nemáte-li komu oblečení darovat, můžete jej zkusit prodat. Nafoťte jednotlivé kousky a prodávejte třeba na internetových stránkách nebo na svém osobním blogu.

Textilní kontejnery

Existují také textilní kontejnery, kam je možné dát čisté, neděravé a funkční oblečení. To poté putuje na charitu a pomáhá potřebným. V některých případech je popsáno i na samotném kontejneru, jaké oblečení a jak zabalené do něj patří.

Minimalismus v oblékání

Zkuste svůj šatník vytřídit tak, aby vám v něm zbylo jen to, co opravdu nosíte. Můžou to být dámské barevné legíny, oblíbené sportovní kousky, dámské biker kraťasy nebo třeba legíny s vysokým pasem. Určitě si v šatníku nechte padnoucí džíny, trička, mikiny a oblíbené šaty a sukně. Vytřiďte také obuv, pásky a kabelky. Uvidíte, že se vám ve skříní válí spoustu věcí, které nenosíte.

Komfort na prvním místě

Oblečení, které jste rok neměli na sobě, rozhodně patří ze skříně ven. Stejně tak veškeré věci, které jsou vám malé, jsou nepohodlné nebo se vám jednoduše nelíbí. Komfort je na prvním místě, ale myslete i na to, aby se vaše kousky oblečení k sobě hodily a když si je oblečete, musíte se cítit dobře.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *