Blog

Jak si zpříjemnit cvičení

Rozhodli jste se, že zatočíte s přebytečnými kilogramy? Naplánujete si pravidelné cvičení a najděte svou motivaci a vůli k tomu vytrvat. Podpořte své snažení například novým šatníkem nebo si zpříjemněte samotné cvičení. Víte, jak na to?

Slíbená odměna

Pokud přemýšlíte, co by vás motivovalo ke cvičení, a to se pro vás stalo příjemnějším, tak si zkuste stanovit odměnu. Může to být koupě nového kousku oblečení do šatníku, může to být výlet s přáteli nebo třeba wellness s partnerem. Udělejte si plán, že když u cvičení vydržíte alespoň měsíc, tak se odměníte.

DSC_1596

Dýmové bikery

Vlastní hudební playlist

Aby bylo vaše cvičení příjemné a těšili jste se na něj, připravte si kromě dámských biker kraťasů na cvičení i hudební playlist, který vás opravdu rozhýbe. Vyberte si rychlejší a ráznou hudbu, hodící se k vámi vybranému pohybu. Vzpomeňte si například na film Rocky a slavnou píseň Eye of the Tiger. Na podobnou hudbu vám půjde cvičení téměř samo.

Nové oblečení na cvičení

Skvělou odměnou je také nové sportovní oblečení. Uvidíte, že v dámských legínách se vám bude cvičit mnohem lépe než ve vytahaných teplácích. Začnete-li opravdu cvičit pravidelně, zjistíte, že oblečení na cvičení je právě to, co budete nosit nejraději. Výhodou černých i barevných legín je nejen to, že se hodí do fitness centra, ale také v nich můžete do přírody, například na túru nebo na sportovní výlet.

Ve dvou se to lépe táhne

Někoho trápí slabá vůle a u cvičení těžko vydrží. V takovém případě si domluvte sparing partnera a cvičte společně s někým. Může to být kdokoliv z rodiny, váš partner, kamarádka nebo sparing partner, kterého jste potkali ve fitku. Můžete se navzájem povzbuzovat, podporovat nebo chodit společně cvičit. Navíc si můžete udělat i soutěž o odměnu a navzájem se předhánět s úspěchy.

EB533BAB-89CE-44B5-9F19-8DB88AE43361-CA4476AC-7DCB-4CFB-892F-3C3AC2750293 2

Mramorové legíny bílé

Dělejte to, co vás baví

Nejdůležitější je rozhodně výběr cvičení tak, aby vás bavilo. Vždy se snažte zohlednit své časové, finanční, ale také fyzické možnosti. Vyberte si sport, na který se budete těšit a nebudete se muset přemáhat a přemlouvat. Jen tak u cvičení vydržíte a bude mít nějaký efekt. Cvičení by mělo být životním stylem, nejen záležitostí na pár okamžiků.

IMG_7117

Džungle bikery 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *