Blog

4 tipy, jak běhat v zimě

Chcete udělat něco se svou postavou a stálé odkládání toho, kdy cvičit, nikam nevede? Nečekejte na jaro a nečekejte ani na zítra. Začněte hned dnes a udělejte něco pro své fyzické i psychické tělo. Inspirujte se tipy, jak běhat v zimě, obujte boty a užijte si svůj první běh.

1) Správná obuv

Jednou z nejdůležitějších běžeckých pomůcek jsou kvalitní boty. Vybírejte běžecké boty podle toho, kde máte v plánu běhat. Jiné zvolte pro asfaltové cesty, jiné pro lesní běžecké trasy. Boty by vždy měly dobře sedět, neměly by nikde tlačit, táhnout ani být příliš velké. V současné době existuje široký výběr sportovní obuvi, na běh si vyberte běžeckou a odlehčenou. Najednou zjistíte, že vás při běhu tolik nebolí nohy a že uběhnete mnohem víc, než jste si mysleli. V zimě si do běžecké obuvi pořiďte sportovní funkční ponožky, které vás navíc zahřejí.

2) Komfortní oblečení

Mezi nejoblíbenější kousek sportovního oblečení patří bezesporu dámské legíny s vysokým pasem. Pořiďte si je v různých barevných kombinacích. Legíny jsou pohodlné na běh i pro muže, vybírejte ovšem ze střídmějších vzorů. V šatníku by vám neměly chybět ani černé legíny. Výhodou tohoto typu oblečení je obepnutí těla tak, že vám nebude zima nejen při běhání, ale ani při jiných venkovních aktivitách. V létě oceníte dámské biker kraťasy.

IMG_4785_Original
nar.Cer

                                                                                                       Legíny s nařaseným zadkemSportovní podprsenka černá

3) Plán běhu

V zimě se vyhněte místům, kde víte, že je příliš ledu nebo příliš sněhu. Pokud běháte v přírodě, počítejte s tím, že byste neměli promoknout a raději volte cesty a trasy, které znáte. Nemusíte běhat desítky kilometrů, stačí si proběhnout město, případně si jít zaběhat na půl hodiny do parku nebo do lesa, který máte blízko domu. Naplánujte si trasu i čas běhání dopředu a doma si dejte teplý čaj a ihned si svlékněte promočené oblečení.

4) Nepřepálit to na začátku

Pokud s běháním začínáte, snažte se to nepřepálit hned na začátku. Začněte pozvolna například indiánským během. Ten může vypadat tak, že minutu běžíte a další minutu jdete rychlou chůzí. Střídáním těchto dvou aktivit se dostanete k souvislému běhu. Nevybírejte si ani náročné běžecké trasy a na začátku klidně běhejte jen kolem svého domu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *