Uncategorized

Výhody minimalistického šatníku

Pustili jste se do zimního úklidu a zjistili jste, že máte až moc oblečení? Vytřiďte ho a inspirujte se minimalistickým šatníkem. Podívejte se na výhody, které získáte tímto svěžím stylem oblékání. Minimalismus může být ležérní i elegantní. Inspirujte se, jak na to.

Začněte úklidem

Prvním krokem pro uspořádání šatníku je úklid. Vytáhněte veškeré oblečení ze šatníku a postupně se jej snažte procházet. Ukliďte si také v prádelníku, ve skříních se zimním oblečením a nezapomeňte na bundy a kabáty. Pozornost věnujte i sportovnímu oblečení, kterému většinou vévodí dámské legíny.

Vytvořte si hromádky oblečení

Z veškerého oblečení si vytvořte několik hromádek. Na jednu dávejte svršky, které jsou vám malé nebo velké. Tato hromádka s nepadnoucím oblečením může být darována těm, co oblečení bude sedět. Můžete jej prodat, darovat na charitu nebo rozdat kamarádkám. Další hromádka je děravé, staré a seprané oblečení, to patří rovnou do popelnice. Poté máte hromádku oblíbených svršků, které si chcete rozhodně nechat.

Nebojte se zbavit nenošeného

Pomocí třídění na hromádky zjistíte, že jediné oblečení, které stále dokola nosíte, je hromádka s oblíbeným oblečením. Zkuste jej spočítat, možná tam máte kolem 50 kusů oblečení. A najednou vidíte svůj minimalistický šatník. Věřte, že s těmito kousky oblečení si opravdu vystačíte.

Pořiďte si nové oblečení

Pokud vám chybí oblečení na sport, pořiďte si dámské barevné legíny. Nemáte-li žádný kabáte, investujte do kvality a padnoucí kousek si kupte. Snažte se však dodržet to, že pokud chcete dát jeden nový kousek oblečení do šatníku, jiný kousek musí jít z něj. Tím bude váš šatník pořád přehledný a minimalistický.

Vyberte si barvu šatníku

Vyberte si hlavní barvu, případně ji kombinujte s dalšími dvěma. Vyhněte se však tomu, abyste měli šatník plný barev a žádné kousky se k sobě nehodili. Pokud máte barevné legíny, pořiďte si černé tílko. Pokud chcete nosit spíš černé legíny s vysokým pasem, nebojte se bareveného svršku.

Kombinujte ležérnost a eleganci

Nebraňte se originalitě a kombinujte ležérní módu a zároveň eleganci. K dámským biker kraťasům klidně oblékněte elegantní halenku nebo společenskou košili a sako. Uvidíte, že to budete vy, kdo bude udávat trendy. Buďte šik a buďte moderní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *