Blog

Rychlé a účinné rady pro zlepšení nálady

Dobrá nálada je hnacím motorem a každý z nás si ji chce udržet. Přesto se stane, že vás přes den něco naštve, rozesmutní a vy se najednou cítíte pod psa. Víte, že si dobrou náladu můžete znovu přivolat? Nechte si poradit, jak na to!

1) Zjistěte, co vám dělá radost

Když se zamyslíte nad tím, co vám dělá radost, dokážete si jednoznačně odpovědět? Mnoho lidí totiž řeší pracovní povinnosti, rodinu, domácí povinnosti a na sebe jim zbývá minimální čas. Velmi často pak ani neví, co vlastně mají rádi, co jim dělá radost a dokáže zvednout náladu. Napište si na papír alespoň 8 věcí, které vám dělají radost a zamyslete se nad tím, jestli se jim dostatečně věnujete.

IMG_3130
BEDBFB25-A479-405D-BE2D-F814D98EB5A7

Černé legíny s vysokým pásem                                                                                                                  Dámské legíny leopard s vysokým pásem

2) Naučte se říkat ne

Jste zaneprázdnění, nemáte čas na svou rodinu a ještě po vás chce kamarádka pomoct vymalovat byt? Pokud opravdu nechcete a nemáte chuť, náladu ani zmíněný čas, řekněte ne. Opravdová kamarádka to pochopí a nebude si to brát osobně. Neexistuje povinnost, abyste museli na všechno říkat ano a obětovat své dobro pro druhé. Zapamatujte si, že kdo se chová jako oběť, bude nakonec obětován, samozřejmě je to myšleno ať už zhoršenou psychikou nebo třeba jinými zdravotními obtížemi.

3) Věnujte se jen sami sobě

Najděte si čas jen sami pro sebe. Užijte si online nakupování sportovního oblečení, počínaje legínami s vysokým pasem, konče až třeba běžeckou obuví. Jděte si ven zasportovat. Zajděte si sami na procházku, poslouchejte hudbu u sklenky vína, lehněte si do postele s knihou nebo si třeba udělejte den krásy a rozmazlujte se. Najděte si v každém dnu alespoň půl až hodinu jen sami na sebe.

4) Vyzkoušejte meditační cvičení

Pokud hledáte způsob, jak si zlepšit náladu, oblečte si padnoucí barevné legíny, oblíbený top a vyzkoušejte jógu spojenou s meditačním cvičením. Dýchejte zhluboka do plic i do břicha a naučte se okamžitě zlepšit stávající stav.

9071F846-A639-4F01-A068-4E7ECEC4F389
IMG_9657_2 2

Legíny motiv dým                                                                                                                             Dámské legíny barevné

5) Dovolte si lásku i sex

Neodpírejte si lásku, z žádného důvodu. Dopřejte si mazlení s partnerem, užívejte si společné chvíle a rozmazlujte jeden druhého navzájem. Zkoušeli jste už léčivou sílu obejmutí? Zkuste při smutku, splínu nebo špatné náladě i sex, věřte, že probudíte nejen vášeň a slast, ale také hormony štěstí.

6) Čokoláda vždy zabere

A pokud by náhodou nezabralo nic z uvedeného, jděte na to od lesa a sáhněte po čokoládě. Sice můžete mít strach, že se v létě nevlezete do svých oblíbených dámských biker kraťas, ale věřte, že pokud si dáte kvalitní hořkou čokoládu, na váze si toho ani nevšimnete.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *