Blog

Jak zhubnout vánoční kilogramy

Smažené řízky, kapr, bramborový salát s majonézou a spousta vánočního cukroví. Je vám to povědomé? I tak často vypadají svátky, které nemají k obžerství daleko. Zkoušeli jste se už po Vánocích vážit? Možná jste nemile překvapeni a ručička na váze se posunula na nepříjemně vysoké číslo. Nezoufejte a přebytečné kilogramy zhubněte!

Naplánujte si cvičení

Vezměte si na pomoc cvičební deník nebo fitness diář a naplánujte si cvičení. Rozmyslete si, jaký pohyb vás nejvíc baví a tomu se věnujte. Může to být běhání, posilování s vlastní váhou, na cvičebních strojích nebo třeba pilates, případně oblíbená jóga. Napište si k jednotlivým dnům v týdnu, jak dlouho se dané aktivitě budete věnovat. Pište si také počet opakování a nezapomeňte si naplánovat i čas na odpočinek.

Výhody domácí posilovny

Pokud se stydíte cvičit venku nebo před někým cizím, vytvořte si místo ke cvičení doma. V domácí posilovně oceníte alespoň jeden cvičební stroj s aerobní aktivitou, například stepper, orbitrek nebo rotoped. Do posilovny umístěte cvičební podložku a nesmí chybět ani sportovní oblečení, kam rozhodně patří sportovní tílka, dámské barevné legíny, případně dámské biker kraťasy.

Zdravý jídelníček

Konečně jste dojedli vánoční zbytky jídla a můžete se pustit do zdravé a odlehčené stravy. Přidejte do svého jídelníčku dostatek zeleniny, ovoce, zdravých tuků v podobě ořechů, libového masa a také luštěnin. Doplňte také vitamín D, a to klidně pomocí doplňků stravy. Jedná se totiž o vitamín, který získáváme ze slunce a v zimě nám nejvíc chybí.

Přirozený pohyb

Kromě plánovaného cvičení, kdy si obléknete legíny s vysokým pasem a pustíte se do posilování s vlastní váhou, se věnujte i přirozenému pohybu. Vyjděte si s partnerem a čtyřnohým psím mazlíčkem na procházku, věnujte se domácím činnostem, u kterých spalujete výrazné množství kalorií a nezapomeňte i na odpočinek u knihy nebo třeba u oblíbeného filmu.

Motivace a pevná vůle

Najděte si motivaci, která vás požene dál. Může to být zlepšení zdravotního stavu, zvýšení fyzické kondice nebo možnost koupit si nové a krásné šaty. Vždy to však dělejte pro sebe a věřte, že když celý rok správně jíte a máte dostatek pohybu, ani na Vánoce nepřiberete tolik, že byste to pak nemohli pohodlně shodit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *