Blog

Co s nechtěnými dárky

Dostali jste spoustu vánočních dárků a mezi nimi i ty, které se vám do domácnosti nehodí nebo je nevyužijete? Inspirujte se radami, co s takovými dárky dělat, abyste neurazili toho, kdo vám je daroval. Způsobů existuje několik, vyberte si ten, který pro vás bude nejpříjemnější.

Výměna za něco jiného

Pokud jste dostali nevhodný dárek a dotyčný, který vám jej daroval si nechal účtenku, může dárek často vyměnit. Hlavně pokud se jedná například o svetr špatné velikosti, nevhodné šperky, případně nevhodný spotřebič. Takový dárek jen těžko využijete na něco jiného a je zbytečné, aby se vám válel doma nepoužitý.

Darujte dál

Dostali jste dárek, který už nejde vrátit ani vyměnit? Můžete jej darovat někomu dalšímu. Pokud například víte, že máte třeba stejnou knihu doma dvakrát a vaše kamarádka po ní také touží, darujte ji. Vždy darujte nepoužité věci a dejte si pozor, aby se předmětná věc nedostala zpátky k tomu, co ji daroval jako první.

Prodejte dárek

V některých případech se vyplatí nevhodný dárek prodat, aby udělal radost někomu jinému. To platí například u větších věcí, nepoužívané televize, případně spotřebičů, které se vám do domu opravdu nevejdou. Za získané peníze si tak můžete koupit to, po čem opravdu toužíte, ať už jsou to dámské legíny na cvičení nebo třeba samotný cvičební stroj.

Přejte si s předstihem

Vyvarujte se nevhodných dárků hned na začátku. Pokud se vás partner, kamarádka nebo třeba rodiče zeptají, co si přejete k Vánocům, narozeninám nebo jiné oslavě, zkuste si říct opravdu o konkrétní věc. Nemusíte si přát velké dárky, ale pokud toužíte po běžeckých botách nebo dámských biker kraťasích do města i na sport, řekněte to. Nebudete pak zklamaní, že dostanete něco, co nepoužijete.

IMG_7117
DSC_1569

Dámské bikery s vysokým pásem džungle                                                                                                      Dámské bikery s vysokým pásem dým

Najděte jiný způsob využití

U některých nevhodných dárků můžete vymyslet i jiný způsob použití. U spotřebičů to jde jen těžko, ale u nábytku a dekorací se to přímo nabízí. Malou skříňku tak využijete jako stolek do dětského pokoje s přihrádkou na hračky, oblečení na sport, například legíny s vysokým pasem se hodí nejen na cvičení, ale také na cestování nebo třeba vycházku do města.

cl2
IMG_0574 3

Dámské legíny s vysokým pásem leopard                                                                           Dámské legíny s vysokým pásem a síťkou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *