Uncategorized

Barvy v oblékání a jak ovlivní náladu

Oblékáte se podle poslední módy nebo podle toho, jak se cítíte? Obecně se doporučuje mít ve svém šatníku dvě až tři kombinace barev, ze kterých je možné vytvořit outfit téměř kamkoliv. Jak to máte s barvami vy? A víte, jak barvy dokážou ovlivnit vaši náladu?

Pohled do šatníku

Jakou barvu vidíte nejčastěji, když se podíváte do svého šatníku? Věděli jste, že o vás barvy napoví? Navíc dokážou ovlivnit náladu, a to i podvědomě, aniž byste to nějak výrazně vnímali. V šatníku byste měli mít dvě až tři hlavní barvy, které se vám budou snadno kombinovat, ale pokud máte rádi barevné módní styly, zajímejte se alespoň o to, co která barva slibuje.

Co máte nejraději

Je možné, že nosíte nejraději pohodlné legíny s vysokým pasem a k tomu padnoucí tričko nebo top. Případně doma trávíte nejvíc času v teplákovce. Do práce však většina z nás chodí v riflích, kalhotách nebo třeba v šatech či sukni. V každém šatníku by se tak měl najít mix oblečení, které je možné různě ladit a vytvořit z něj padnoucí outfity.

Tmavé a černé oblečení

Pokud máte v šatníku převážně černé oblečení, případně zmíněné černé legíny, může to znamenat, že máte rádi své soukromí. Před světem se mírně uzavíráte a nikdy se neplete do věcí, které se vás netýkají. U trička nebo legín a horní vrstvy oblečení je černá v pořádku, neměla by se však nosit na spodním prádle, protože často může blokovat proudící energii.

Modrá je dobrá

Modrá barva je uklidňující, a to platí jak u vybavení domu, tak u oblékání. Pokud si oblečete modré oblečení, znamená to, že potřebujete klid, souznění a pohodu. A tu taky právě touhle barvou získáte. Oblíbenou je hlavně královská modrá.

Zelená na uklidnění

Na uklidnění pomáhá také zelená barva. U této barvy se však jedná hlavně o psychickou pohodu a zbavení se stresu. Tuto barvu si často lidé vybírají i na cvičení. Sáhnete-li po barevných legínách, u kterých hraje prim zelená barva, je jasné, že cvičíte, abyste se zbavili napětí a opět získali nadhled.

Žlutá a oranžová pro radost

Mezi nejveselejší barvy patří žlutá a oranžová. Tyto barvy vám doplní energii a rozzáří vám den. Pokud máte problémy se zdravím, jsou tyto barvy ideální, protože zároveň léčí. Často se doporučuje spodní prádlo v těchto barvách, hlavně u žen, které trápí problémy s otěhotněním nebo nepravidelným cyklem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *