Uncategorized

6 tipů, které vás motivují ke cvičení

Chcete cvičit pravidelně a hledáte motivaci, která vám pomůže u vašeho snažení vytrvat? Inspirujte se tipy, které vám urychlí vaši cestu k vysněnému cíli. Pusťte se do cvičení naplno a již za měsíc můžete vidět první výsledky.

1) Pohodlné sportovní oblečení

Pokud přemýšlíte, jak najít motivaci ke cvičení, pořiďte si nové sportovní oblečení. Když se budete moct obléct a připravit na posilování nebo třeba venkovní aktivitu, uděláte si z toho rituál. Rozhodně si pořiďte dámské legíny, které by vám měly sedět. Hlavně by vás neměly nikde táhnout, tlačit nebo se při cvičení shrnovat. Ideální volbou jsou fitness legíny s vysokým pasem.

46F3A632-3C5A-4EBD-89C9-81237360EABE
61136F10-6246-49DE-BAF8-DF36AD8E4DCF

Mramorové bikery                                                                                        3/4 černo-bílý vzor

2) Nový šatník

Odměnou za první zhubnuté kilogramy může být i nový šatník. Vyberte si kousek oblečení, který se vám líbí, ale zatím je vám malý. Uvidíte, že vás to bude motivovat k pravidelnému cvičení a odměna za sport vás donutí u cvičení vydržet. Pokud vás cvičení chytne a vy se do pohybu zamilujete, uvidíte, že se váš šatník začne pomalu měnit celý.

3) Zdravotní účinky

Někteří lidé začínají s hubnutím proto, aby vyformovali tělo a ztratili přebytečné kilogramy. Jiné k tomu dožene špatný zdravotní stav. Pokud si vyberte sport, který vás baví a který vám váš zdravotní stav umožňuje, u cvičení vydržíte déle. Navíc vám bude přinášet radost, bude vás bavit a třeba k tomu namotivujete i další členy rodiny.

4) Zvýšení sebevědomí

Motivací pro vás může být i zvýšení sebevědomí. Jakmile uvidíte svůj obraz v zrcadle a zjistíte, že vám ta shozená kila sluší, nebudete už chtít jinak. Je důležité, abyste se naučili mít rádi a s touto zdravou sebeláskou získali i zdravé sebevědomí. Sebevědomí jde u spousty lidí vidět na první pohled a můžete si všimnout, že s nimi ostatní i jinak jednají. Mnohdy právě zdravé sebevědomí je tím, co z vás dělá sympatické osoby, které se ostatní nebojí oslovit.

tricko_becomfycerne 2

Tričko BeComfy – made in Czech

5) Fyzická kondice

Ať už jste si vybrali pravidelné posilování ve fitness centru nebo si barevné legíny oblékáte jen na domácí cvičení, rozhodně děláte něco pro svou fyzickou kondici. Je dobré být v kondici, už jen když máte malé děti, za kterými běháte, když máte doma psí mazlíčky, které denně venčíte, ale také když dobíháte na autobus nebo máte vyjít do schodů. Určitě vás potěší, když se nezadýcháte a budete se cítit skvěle ve svém fit těle.

6)  Vzhled a zhubnutí

Ruku v ruce jde s hubnutím také změna vzhledu a celkově životního stylu. Všimněte si, že většina lidí, kteří mají nějaké to kilo navíc, chodí jen v černé barvě, jejich oblečení je nudné a na ostatní působí jako šedé myšky. Po zhubnutí najednou prokouknou, začnou nosit barvy, nebojí se výrazných střihů. Vzhled bývá velmi častou tou první a mnohdy jednou z nejdůležitějších motivací, která vás žene dál.

IMG_7373

Džungle bikery, Fotka z crossfit závodu, Lucija, zdroj fotky: Kateřina Kalenská 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *